LOS SANTOS FIRE DEPARTMENT
Arson & Fire Prevention Bureau
Sayın İşletme Sahibi / Yetkilisi,
Los Santos Fire Department (LSFD) Arson & Fire Prevention Bureau birimi tarafından yürütülen rutin yangın güvenliği ve kundaklama önleme çalışmaları kapsamında işletmenizde denetim gerçekleştirilecektir.
Bu denetimin amacı; yangın risklerinin en aza indirilmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması, yürürlükte bulunan yangın güvenliği mevzuatına uygunluğun kontrol edilmesi ve olası kundaklama vakalarına karşı önleyici tedbirlerin değerlendirilmesidir.
Denetim kapsamında aşağıdaki hususlar incelenecektir:
- Yangın söndürme tüplerinin sayısı, doluluk oranı ve periyodik bakım etiketleri
- Yangın dolapları, sprinkler ve alarm sistemlerinin çalışır durumda olup olmadığı
- Acil çıkış kapıları ve yönlendirme levhalarının uygunluğu
- Elektrik tesisatı ve olası aşırı yüklenme riskleri
- Yanıcı ve parlayıcı maddelerin depolama koşulları
- Güvenlik kamera sistemleri ve aydınlatma durumu
- İşletme personelinin yangın anı prosedür bilgisi
Hayati risk teşkil eden durumlarda, mevzuat gereği idari yaptırım uygulanabileceği önemle hatırlatılır.
Arson birimlerinin görevini icra etmesine engel olunması, denetim sürecinin kasten aksatılması veya kamu görevlisine mukavemet gösterilmesi hâlinde, konu derhâl İlçe Savcılığı’na intikal ettirilecek olup işletmeniz hakkında süresiz mühürleme kararı uygulanabileceği ihtaren bildirilir.
İşletmenizin güvenliği yalnızca yasal bir yükümlülük değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluğunuzdur. LSFD olarak amacımız cezai işlem uygulamak değil; yangınları önlemek ve güvenli çalışma ortamlarını desteklemektir.
Denetim günü yetkili bir personelin hazır bulunması ve gerekli belge/evrakların erişime açık tutulması rica olunur.
Saygılarımızla,
LSFD – Arson & Fire Prevention Bureau
“Prevention Today, Protection Tomorrow.”